Why doesn't the Tooltip link show when I get the email in Outlook?

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 months ago
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: EOL CLEANUP

Using FireFox.  I add a link to copy in my email.  I put in the URL, add text for Link name and Tooltip.  When I preview it in Emma I see the Tooltip hoover text and the link works. 

When I send the email to my Outlook mailbox and hoover over the link, I get this text in a box  ( https://t.e2ma.net/click/hqqex/t7roam/x6twti  Click or tap to follow link)  instead of seeing the text I put into Tooltip. 

The link does work, but not the Tooltip text.  Why is that??  Also, can they see that information in the Response section to review?
Photo of Nationwide Insurance - Enterprise Solutions

Posted 4 months ago

  • 1
Photo of Bethany Woerner

Bethany Woerner, Champion

  • 40 Posts
  • 19 Reply Likes
Hello. Unfortunately, Outlook does not currently support the Tooltip feature. It does, however, show the hover feature you are describing on every link it recognizes.

The Tooltip feature should however show in email service providers that support it. I would suggest testing it out in Yahoo, Gmail, etc.

I hope this helps explain what is going on!

-Bethany
Photo of Anthony Miranda

Anthony Miranda, Customer Support Specialist

  • 135 Posts
  • 16 Reply Likes
Hey there!

Bethany is correct that Outlook does not use link names or titles in their hover tooltips, and instead opts to display the entire URL of the link. This is a choice made for security reasons, as they prioritize the end-user being able to see exactly where a link is taking them, rather than seeing the title of the link set by the sender.

I found some posts of users asking the same question on various forums and it is always been determined to be a limitation of Outlook. (1, 2, 3)

Let us know if you have any other questions!